Ülkemizde iPhoneX çıkalı 1 hafta oldu ve iPhone hayranları telefonu çıktığı ilk günden aldı fakat pek bir ilgi oluşmadı. iPhoneX, ekranda çerçeve olmaması ve çentik olmasıyla birlikte bir çok program iPhoneX ile uyumlu halde değil. Google, Haritalar servisini iPhoneX için güncelledi.
Apple, iPhoneX’i diğer telefonlara göre çok değişik tasarımı olan bir telefon olarak piyasaya sürdü. Bazı kullanıcılar beğenmiş olsa da bazı kullanıcılar beğenmediği ve çok çirkin durduğunu savundu. Telefonun üst kısmında bulunan çentik de kamera, yüz tanıma sensörü ve diğer sensörler bulunuyor. Bu çentik sadece görüntü olarak değil telefonun programları konusunda da sıkıntılar yarattı.
Google, iPhoneX için güncellediği Haritalar artık iPhoneX ile uyumlu halde. iPhoneX’in üst tarafında bulunan çentik birçok uygulamayı uyumsuz ve çirkin göstermekteydi. Google iPhoneX için sadece haritalar değil, Chrome, YouTube, Gmail, Drive gibi bir çok uygulamasını iPhoneX ile uyumlu hale getirdi.
The Google Maps iPhone X update is almost a month late, and even then it’s wrong. Clipped corners and too close to the home indicator. ? pic.twitter.com/o9TeWi1vjt
— Adam Swinden (@AdamSwinden) 30 Kasım 2017
Üstte yer alan kullanıcı tweetinde “Google Haritalar iPhone X güncellemesi neredeyse bir ay gecikti, buna rağmen hatalar var. Kenarlar kırpılmış ve kartlar ana ekran belirtecine fazla yakın” diyor